perjantai 9. joulukuuta 2016

Joululomalla(ko)

Fuksisyksy on nyt paketissa ja joululoma pyörähtänyt jo käyntiin. Tältä syksyltä minulla on vain hyviä muistoja, enkä oikein tahdo edes ymmärtää kuinka nopeasti tämä syyslukukausi oikein on vierähtänytkään. Hieman leikkisästi voin sanoa, että  1/12 lääkiksestä jo takana, vaikka tuntuu, että vastahan sitä astelin koulun ovista ensimmäistä kertaa täynnä hämmästystä ja epäuskoa. Vanha totuus kuitenkin on, että aika rientää, kun on hauskaa, ja kulunut syksy onkin eittämättä ollut elämäni parasta aikaa!

 Syksyn viimeinen tentti oli tänään, ja se tuntui suhteellisen selkeältä, mutta pari termiä siinä oli mistä en ollut kuullutkaan. Onneksi se ei haittaa, koska puolet vain tarvitsee osata läpipääsyyn. Melkein jopa naureskelin edelliselle postaukselleni, jossa valitin jakson vaikeutta. Nyt jakson asiat tuntuivat jo helpoilta, mutta paljon työtä oppimisen eteen on tehtykin, sosiaalista elämää ja tapahtumia unohtamatta. Kuluneella LKK-jaksolla alkoivat myös dissektiot, jossa leikkelimme ja tutkimme istukkaa ja sen rakenteita. Tuli todettua, että anatomiaa oppii ihan uudella tavalla, kun näkee kohteita luonnossa kuin että tuijottaa niitä kirjan sivuilta. Mielenkiintoista puuhaa nuo dissektiot, joita onkin keväällä luvassa paljon lisää. Jaksoon kuului lisäksi neuvolakäynti, jossa oli tarkoitus tutustua äitiys-/lastenneuvolan toimintaan. Itse en juuri päässyt tekemään tutkimuksia, mutta ainakin pääsin ensimmäistä kertaa pitämään vauvaa sylissä kun yksi äiti työnsi sen yllättäen polvelleni...

Pikkujouluja on vietetty useammassa kuin yhdessä porukassa niin TLK:n kesken hassunhauskalla "pikkujoululennolla" kuin oman tutorporukan kanssa Room Escapen mysteeriä ratkoessa. Jos Room Escape ei ole sinulle tuttu, niin voin lämpimästi suositella kokeilemista! Paikka sopi hyvin tutorryhmämme kanssa suoritettavaksi koska olemme pitkin syksyä muutenkin ratkoneet ongelmia yhteisvoimin ja käyttäneet loogista päättelykykyä niistä selviämiseen. Kilpailimme tytöt vs. pojat -ideologialla ja me tytöt onnistuimmekin lopulta pakenemaan huoneesta ennen ajan loppumista, jes! Tähän oli mukava päättää kuluneen syksyn opinnot, sillä joulun jälkeen meidät on jaettu uusiin tutorryhmiin, kun aloitamme kevätlukukauden Aineenvaihdunta-jaksolla.

Pikkujouluasusteeni

Voittajien on helppo hymyillä

Treeneissä on edetty lajinomaisempaan  suuntaan ja ensimmäiset lyhytvauhtiset hypyt on otettu ohjelmaan mukaan. Voimaa teen yhä noin pari kertaa viikossa, enimmäkseen kyykkyä ja rinnallevetoa. Voimatreeneissä on sekin hyöty, että pystyy testaamaan itseään omatoimisestikin ilman mittanauhoja tai sekuntikellon avustusta. Syksyn ja talven treenien perusteella odotan ehjää hallikautta opiskelun asettamissa rajoissa.

Salilla nostamassa rautoja

Tällä hetkellä joululoma tuntuu minusta kovin oudolta asialta sisäistää, sillä olen viimeksi noin kolme vuotta sitten pitänyt todellisen joululoman ilman huolia opiskelusta. Lukion loppuaikoina valmistauduin yo-kirjoituksiin joululomalla ja parina edellisenä vuonna käytin loman lähes kokonaan pääsykokeisiin valmistautuessa. Viime jouluna kulutin kaikki joulun pyhät kuuden opiskelutunnin strategiaani noudattamalla, mutta näin jälkikäteen en ole siitä yhtään harmissani: mitäpä sitä ei unelma-ammattinsa eteen tekisi. Tänä vuonna aion kuitenkin joululomalla nauttia ansaitusta vapaudesta, tavata kavereita ja kerätä voimia kevään opintoja varten. Loman yksi kohokohdista koittaa jo maanantaina, koska silloin minua kutsuu Dubai, yksi pitkäaikaisista haavematkakohteistani. Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti