perjantai 11. marraskuuta 2016

Tenttikirjoja ja tähtipölyä

"To all the little girls who are watching this,
 never doubt that you are valuable and powerful
 and deserving of every chance and opportunity
 in the world to pursue and achieve your own
 dreams."

USA:n presidentinvaalit sai tällä viikolla päätöksensä. Itse en kiireiltäni kovinkaan paljoa ehtinyt tapahtumia seuraamaan, mutta Hillary Clintonin puhe tappionhetkellä kosketti ainakin minua (kts. alku). Vaikka aina välillä tuleekin elämässä lunta tupaan, haluan uskoa, että ahkera työ niin opiskelussa kuin urheilussakin lopulta palkitaan. Meillä kaikilla on mahdollisuus onnistua, kun vaan oppii olemaan luja ja peräänantamaton, eikä lakata uskomasta unelmiinsa.

Minä ja Valkoinen talo
Puhetta antamassa?

Pienenä takaisinheittona lomailin kesäkuussa 2015 viikon Washington DC:ssä. Oli mielenkiintoista nähdä ulkoapäin Valkoinen talo, Capitol Hill ja entisten presidenttien mahtipontiset monumentit. Kaiken kaikkiaan kaupunki on hieno matkailukohde. Maanalaisella on helppo kulkea ja useisiin museoihin on vapaa pääsy. Täällä voi nähdä mm. The Declaration of Independence, Bill of Rights ja The Constitution -asiakirjat. Potomac Millsissä on tosi hyvä Outlet, jossa mm. Abercrombie & Fitchin halpa myymälä. Suosittelen! 

Mielenkiintoinen kirjoitusasu kun sanoin nimeni

Opiskelussa on nyt kiireistä. Meneillään on tällä hetkellä embryologiaa, joka on työlästä opiskeltavaa englanninkielisistä kirjoista. Onneksi kuitenkin suomalainen Kehitysbiologia-kirja auttaa ymmärtämään kokonaisuuksia ja luentokalvot tiivistävät yhteen kaiken olennaisen tiedon. Mitään yhtä haastavaa en ennen ole opiskellut, mutta entistä palkitsevammalta näiden vaikeiden asioiden hahmottaminen ja mieleen painuminen tuntuukin.

Bileitäkin on kuitenkin ollut opintojen vastapainoksi. Järjestimme oman kurssin voimin aivan huikeat E-bileet eli esittäytymisbileet ylemmille vuosikursseille. Teemana oli The Great Gatsby, jossa pukeuduimme 1920-luvun Amerikan tyylisesti. Nämä "A little party never killed nobody" henkiset bileet ylittivät omat odotukseni moninkertaisesti. Ohjelmassa oli mm. ilma-akrobatiaa, suklaasuihkulähdettä, tanssishow, E-videon paljastus, ilotulitus, salakapakka ja illan kruunaama kurssin bändin mahtava ensiesiintyminen. Suunnittelua ja valmistelua näiden bileiden eteen oli tehty kuukausia, mikä näkyi upeassa lopputuloksessa: E-bileet 2016 by Cursus Starck olivat unohtumaton ja eeppinen fuksikurssimme taidonnäyte sekä syksyn huipentuma.

A little party never killed nobody

Aika pian E-bileiden jälkeen oli vuorossa ensimmäiset tämän syksyn sitsit eli fuksisitsit, jossa teemana oli Köyhät - Rikkaat. Me fuksit olimme tietysti niitä köyhiä jätesäkkeihin, muovipusseihin ja rikkinäisiin vaatteisiin pukeutuen. Mukavaa oli pitkästä aikaa päästä sitsaamisen makuun ja opettelemaan minulle uusien lääkisaiheisten laulujen sanoja ja melodioita.

Nyt on pidettävä hetken taukoa kaikenlaisista vapaa-ajan menoista ja toden teolla keskityttävä lääkiskirjoihin. Enää neljä viikkoa jäljellä joululomaan, jolloin taas yksi unelmani käy toteen. Siihen asti jaksaa jaksaa!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut Merika! Tupsulakkia seuraa valkoinen takki. Ymmärsin tämän olevan parempien opiskelumenetelmien ansiota. Oletko hyödyntänyt näitä menetelmiä myös alkaneissa lääkärin opinnoissa? -Tommi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kiinnittänyt huomiota opiskelumenetelmiini myös lääkiksessä, mutta en niin ankaralla kädellä kuin pääsykokeisiin valmistautuessa. Opiskelu myös poikkeaa kovasti pääsykoeajoista, koska enää ei kuluteta päivää laskemalla. Virkeä olo, asenne ja motivaatio vievät pitkälle opiskelussa kuin opiskelussa :)

      Poista