maanantai 25. kesäkuuta 2018

Kesäkuun askelmerkkejä

Kesä on vierähtänyt pitkälle ja edellisestä postauksesta on päässyt kulumaan jo ihan liian pitkä aika. Kesäkuun aikana olen lähinnä tehnyt töitä, harrastanut hieman kotimaanmatkailua ja urheillut sopivien ilmojen vallitessa. Työvuoroja on ollut jonkin verran vähemmän kuin viime kesänä, joten pieneen lomailuunkin on jäänyt mukavasti aikaa. Juhannus kului pitkälti töissä, mutta juhannusaattona osallistuin kuitenkin perinteisiin juhannuskisoihin. Kilpailun jälkeen käväisin myös mökillä rentoutumassa herkullisten juhannusruokien äärellä.


Kesän kotimaanmatkailu alkoi Turun reissulla kesäkuun puolessavälissä, jolloin ajoimme itselleni pääsykokeista tutuille lääkiksen nurkille. Menimme Medisiinaan kuulemaan väitöstilaisuutta, jossa isäni toimi vastaväittäjänä. Sain väitöksestä, joka käsitteli perifeerisiä valtimosairauksia, yllättävän paljon irti ja tilastollisia menetelmiä käsittelevät kysymykset ovat itse asiassa minulle juurikin ajankohtaisia syväreiden parissa painiessani. Noin parin tunnin "hiillostuksen" jälkeen saimme onnitella tuoretta lääketieteen tohtoria onnistuneen väitöstilaisuuden päätteeksi.


Juhannusviikon keskiviikkona suuntasimme Onnibussilla Helsinkiin päiväksi. Sää oli onneksi suotuisa, joten kävelimme Allas Sea Poolille ihastelemaan kaunista merimaisemaa. Tarkempia suunnitelmia emme olleet laatineet vaan tarkoituksena oli vain nauttia vapaapäivästä ihmisiä katsellen ja kansainvälistä ilmapiiriä aistien. Lounaalla kävin Taco Bellissä, jonne pääsemistä olin kovasti odottanut USA:n reissujen jälkeen. Pitkät jonot eivät tulleet yllätyksenä, mutta en pitänyt myöskään burriton mausteisuudesta, vaikka valitsin miedoimman vaihtoehdon. Ruokailun jälkeen suunnistimme Punavuoreen, jossa kävimme Green Hippo-kahvilassa. Avokadoleipä näytti suussa sulavalta, vaikka itse tyydyin pelkkään kahviin. Loppuaikana istuskelimme milloin missäkin kahviossa tai terassilla ja napsimme muutamia turistikuvia kunnes oli aika palata kotiin. Päivän Helsingissä kiertämisen jälkeen Tampere vaikutti vähäsen pikkukaupungilta...





Niinä päivinä, kun en ole ollut töissä tai viettänyt lomapäivää, olen tehnyt syväreitäni eli lääkiksessä tehtävää syventävää opinnäytetyötä. Välillä projekti on ollut tasannevaiheessa, mutta nyt viimein ainesto on kerätty ja olen voinut aloittaa sen käsittelyn. Ennen lukuvuoden päättymistä koulussa sain rekisteröityä tutkimussuunnitelmani, jota hiottiin pidemmän aikaa tutkimusryhmäni kanssa. Johdantoa eli kirjallisuuskatsausta aloittelin jo viime kesänä, mutta tänä kesänä olen saanut sitä eteenpäin ja kirjallisuusviitteitä on löytynyt monipuolisemmin. Tilastollinen analyysi SPSS-ohjelmalla ei lukeudu vahvuusalueisiini, mutta tapaamisilla ohjaajani kanssa olen oppinut sitä paremmin käyttämään. Matkaa syväreiden polulla on vielä kuljettavana, mutta onneksi olen projektissa piirun verran taas edennyt.

Kesään on kuulunut myös urheilua, vaikka tuloksellisesti kausi on jäänyt vähän ala-arvoiseksi. Vaikka en ole liki kahteen vuoteen saavuttanut juurikaan iloisia onnistumisen hetkiä urheilun saralla, tykkään käydä treeneissä ja ne ovat minulle myös omaa aikaa. Saavuttamani tulokset eivät enää hetkauta minua niin paljoa, koska olen niihin tottunut. Yksilöurheilu on silti aika raakaa peliä jos tavoiteltua tulosta ei sitkeästä yrittämisestä huolimatta synny. Syitä tulosteni heikentymiseen en oikein osaa nimetä, mutta luulen, että fyysiset ominaisuuteni ja hyppytekniikkani eivät enää ole entisellä tasolla. Tästä huolimatta pyrin olemaan lannistumatta ja annan kaikkeni ainoan kunnon harrastukseni eteen. Reilun viikon päässä siintävä äkkilähtö Kreetalle saa myös hymyn huulille. Kreetan matkalta odotan eniten lämpöä ja aurinkoa sekä ihania ruokaelämyksiä, mutta myös upeita luontokohteita kuten kuvankaunista Elaffonissin rantaa.

Tällä viikolla lääkishakijat elävät varmasti jännittäviä aikoja. Tulokset saattavat tipahtaa aivan millä hetkellä tahansa, kaksi vuotta sitten juurikin juhannuksen jälkeisenä maanantaina iltapäivällä tulivat Tampereen tulokset. Pidetään peukut pystyssä ja uskotaan parasta! Hyvää kesänjatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti