torstai 28. heinäkuuta 2016

Haaveista totta, Florida Osa 2: Orlando

Siitä on vierähtänyt kaksi vuotta, kun tuoreena ylioppilaana matkustin ensimmäistä kertaa "The Sunshine State" Floridaan. Matkakohteeksi valikoitui teemapuistoistaan kuuluisa Orlando, jossa ei varmasti tekeminen ja näkeminen lopu keneltäkään kesken. Muistan odottaneeni matkaa kuin kuuta nousevaa, ja voin edelleen pitää sitä parhaimpana tähän asti kokemistani reissuista.

Orlandon tunnetuin nähtävyys ja huvipuisto Walt Disney World kuului omasta mielestäni matkan huippuhetkiin. Tässä maailman suurimmassa teemapuistossa ehdimme kuitenkin vain sen alkuperäisimpään puistoon, Magic Kingdomiin. Tämä ei haitannut, sillä huvipuistoon astuessani en voinut peitellä äimistystäni ja ihailuani. Joka puolella näkyi niin lapsia kuin aikuisiakin hymy huulilla! Heti sisäänpääsyporteilta astuttua avautui näkymä Main Street USA:lta valtavaan Prinsessa Ruususen linnaan. Puisto jakautui useaan teemaan kuten Adventurelandiin, Tomorrowlandiin ja Frontierlandiin. Koska nähtävää oli paljon, tuli hieman valikoida tärkeimpiä kohteita puiston alueella. Jonot laitteisiin olivat todella pitkiä, joten pääpaino huvipuistovierailussamme keskittyi sen kiertämiseen ja tunnelmasta nauttimiseen. Iloa ja onnellisuutta pursuva Disney World oli ehdottomasti nimensä veroinen käyntikohde!

Main Street USA Disney Worldissa
"Where Dreams Come True" -Walt Disney

Disney-hahmot esittäytyivät paraatissa
Orlandon näyttävistä huvipuistoista kävimme myös Universal Studios ja Universal Island of Adventure-teemapuistoissa, jotka kuuluivat Universal Orlando Resortiin. Ne olivat upeita, ja huvipuistolaitteiltaan tarjosivat monenlaisia tuntemuksia jännityksestä vauhdin hurmaan sekä jonkin verran kipristelyä vatsan pohjassa. Universal Studiosissa pääsi lisäksi katselemaan 5D-show:ta, seuraamaan LIVE Pelkokerrointa, kuvauttamaan itsensä tuttujen elokuvahahmojen kanssa sekä olemaan mukana leikkimielisen elokuvan teossa. Näitä kaikkia yhdistää yksi kuvaus, todella hauskaa!

Universal Studiosin edessä valmiina seikkailuun
Universal Island of Adventure-puistossa ehdoton yleisövillitys on Harry Potter-maa, joka eläytyy mahtavasti elokuvan kulisseihin. Siellä astellessa tuntuu, kuin olisi itse kutsuttu Tylypahkaan opiskelemaan. Itse valtavassa kallioon rakennetussa Tylypahka-linnassa on omasta mielestäni tämän huvipuiston hienoin ja näyttävin laiteajelu efekteineen simuloidun elokuvan keskellä. Entisenä Potter-fanina olin aivan haltioissani koko tämän teemapuiston vierailun ajan.

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry
Take me to Hogwarts, please!

Island of Adventuren Harry Potter-maan taikuudesta selvittyäni uskaltauduin "The Incredible Hulk"-vuoristorataan. Viimeisetkin rippeet taioista ja noituudesta oli kuitenkin tämän hurjan laitteen jälkeen poissa. Laitteella oli nimittäin niin suuri kiihtyvyys, että minulta meinasi ihan taju lähteä...

Pahamainen Hulk, joka sai jopa veden nousemaan ohikulkiessaan...
Indeed
Huvipuistojen vastapainoksi ajoimme yhtenä päivänä vuokra-autollamme Kennedy Space Centeriin, josta edelleen laukaistaan avaruussukkuloita avaruuteen. Heti porteilla hiljennyimme kuuntelemaan Yhdysvaltain kansallislaulua, jonka aikana kaikki toiminta avaruuskeskuksen alueella pysähtyi. Kennedy Space Center oli tällaiselle avaruudesta kiinnostuneelle henkilölle juuri oikea paikka, sillä kohteen oppaat kertoivat kaikkea mahdollista planeetoista luotaimiin. Katsoimme myös kolmiulotteisen show:n avaruuden taivaankappaleista ja niiden liikkeistä. Sisäänpääsyhintaan kuului bussiajelu Apollo 8:n laukaisualueella ja avaruusalusten kokoamisrakennuksella. Ajeluun kuului lisäksi vierailu Saturn V Centerissä, jonka katosta roikkuu suurin avaruudessa käynyt raketti. Siellä sai myös koskettaa aitoa kuukiveä, joka kaikesta hehkutuksesta huolimatta tuntui varsin tavalliselta kiveltä. Hienointa avaruuskeskuksen vierailussa oli kuitenkin lähes aidon tuntuinen avaruusaluksen laukaisusimulaatio. Itse eläydyin niin paljon, että noustessani laitteesta odotin jo näkeväni Maapallon ihan avaruudesta käsin... Päivä oli kaiken hienoutensa lisäksi todella opettavainen!

Kennedy Space Center Visitor Complex

Elokuvistakin tuttu avaruusalusten kokoamisrakennus

Matkakertomuksestani voi saada käsityksen, että en uhrannut ollenkaan aikaa treenaamiseen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä kävin Clermontin treenikeskuksella harjoittelemassa muutaman kerran loman aikana. Clermont on myös Suomen pikajuoksumaajoukkueen käyttämä harjoittelukeskus, jossa puitteet olivat hyvässä kunnossa. Sinne päästäkseen tuli jo ennen matkaa olla yhteydessä treenikeskuksen vastuuhenkilöihin, sillä muuten ei olisi ollut aidatulle kentälle mitään asiaa. Paperihommien jälkeen pääsinkin harjoittelemaan kuumalle urheilukentälle, jossa koin onnistumisen elämyksiä tehdessäni telineistä lähtöä, askelmerkkijuoksuja ja täyden vauhdin pituushyppyä. Juoksuni tuntui kulkevan kuin unelma ja hypyt kantoivat alkukesään nähden hienosti. Olo oli melkein kuin ammattilaisurheilijalla treenatessani sillä kentällä, jolla tiesin harjoitelleen myös maailman huippuja.


Lämmittelyä ennen pituustekniikkatreeniä
Orlandon matkallamme oli hyvin tärkeää suunnitella päiväohjelma tarkkaan, jotta loman lopussa ei jäänyt mitään olennaista nähtävyyttä näkemättä. Treenin teinkin aina heti aamulla, jotta päivällä ja illalla ehti esimerkiksi shoppailemaan tai hotellimme uima-altaalle aurinkoa palvomaan. Aamutreenissä oli myös se hyvä puoli, että ei ollut vielä ihan niin kuuma. Clermontin urheilukenttä sijaitsi ikään kuin montussa, jossa liioittelematta oli todella kuuma! Onneksi treenin jälkeen usein pääsi vilvoittelemaan ilmastoituun ostoskeskukseen tai Outletiin. Ostoksia teinkin halvan hintatason innoittamana paljon. Kotiin tuomiseksi tarttuikin tuliaisia muun muassa Tommy Hilfigeriltä, GUESS:iltä, Victoria`s Secret Outlet Storesta, Abercrombielta ja Hollisterilta. 

Treeni tehty Clermontissa

Kohta pärskähtää!

Vaikka Orlandon matkastani on jo yli kaksi vuotta aikaa, muistan osan kokemistani hetkistä edelleen kuin eilisen päivän. Teemapuistot, avaruuskeskus ja ostosmahdollisuudet tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen. Orlandon matkani on vieläkin minulla reissujen TOP5-listan kärjessä, ja rima on asetettu todella korkealle tuleville matkoilleni. Vaatii todella hienoa unelmamatkaa, jotta se päihittäisi edellä kuvatun, onnellisista hetkistä ja unelmien täyttymisistä kootun kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti