torstai 1. maaliskuuta 2018

Lomastelua Katinkullassa

Tämän viikon (lauantaista torstaihin) vietin Vuokatin Katinkullassa, joka on lomakohteena minulle tuttu jo alakoululaisesta asti. Lähes jokaisen hiihtolomani olen viettänyt Katinkullan lomaparatiisissa yhdessä perheeni kanssa. Katinkulta tarjoaa hienot puitteet monipuoliseen aktiivilomaan vuoden ympäri säästä riippumatta. Tämä postaus onkin toteutettu yhteistyössä Holiday Club Katinkullan kanssa.

Vuokatin vaaroilla
Saapumispäivä lauantai kului majoittuessa tuttuun lomamökkiin, jota oli hieman remontoitu sitten viime käyntini (2016) jälkeen. Jouduimme tosin odottamaan loma-asunnon avaimia jonkin aikaa siivouksesta johtuen, mutta siitä aiheutuneesta pienestä haitasta korvauksena saimme Holiday Clubin ravintolalahjakortin. Seuraavana päivänä olikin jo vuorossa ensimmäinen hiihtolenkkini, jossa suuntasin puolikkaalle Aurinkoladulle. Hiihto ei kuulu omiin vahvuuksiini tekniikkavirheitteni vuoksi, mutta hiihtäminen omaan rauhalliseen tahtiin Katinkullan ympäristössä on aina kuulunut oleellisena osana hiihtolomaani.

Kesken hiihdon oli hyvä hetki pysähtyä valokuvaamaan
Hiihtolenkin jälkeen kävimme lounaalla Vuokatinrinteiden Á la Katti-ravintolassa, jossa oli oikein maittava seisova pöytä savuporokeittoineen. Illan odotetulle sulkapallovuorolle hain vauhtia kuntosalilta, johon pääsee osakkaana ilmaiseksi voimailemaan. Alkulämmittelyn tehneenä olikin mukava hioa lyöntejään sulkapallokentällä tunnin mittaisella pelivuorolla.Maanantaiaamu käynnistyi tennisvuorolla, joka osoittautui aluksi vähän hankalaksi pitkästä aikaa. Edellisestä tennisvuorosta oli kulunut peräti kaksi vuotta ja taidot olivat hieman päässeet ruostumaan, mutta onneksi ne alkoivat pelin edetessä palautumaan. Tennis on Katinkullan palloilulajeista oma suosikkini, koska se tuottaa eniten onnistumisen elämyksiä hyvän lyönnin jälkeen. Tenniksessä myös havaitsee parhaiten omien taitojen kehittymisen kun toistoja tulee lisää.


Illalla oli vuorossa käynti kylpylässä, jonka poreisiin asetuin rentoutumaan uituani ensin kilometrin kuntoaltaassa. Tykkään uimisesta, vaikka en koskaan tule kotipuolessa käyneeksi uimahalleissa. Sen sijaan aina Katinkullassa matkauinti on kylpylässä käydessäni ensisijainen valinta. Kuntoallas on useimmiten myös aika hiljainen, vaikka kylpijöitä kylpylän ja savusaunan puolella riittääkin. Kylpylässä voi rentoutua myös liukumäessä ja villissä virrassa, mutta ne ovat lähinnä lapsille suunnattuja.

Tiistai lähti kivasti käyntiin hotelliaamiaisella
Vuokatin laskettelurinteille suuntasimme auringon paistaessa täydeltä terältä. Pienenä vinkkinä annan sen, että rinnelippuja saa (ainakin osakkaana) hotellin vastaanotossa edullisemmalla hinnalla, kunhan ne varaa viimeistään edellisenä päivänä. Kovan pakkasen vuoksi paleltuvia sormia ja varpaita joutui välillä käymään lämmittelemässä rinneravintolassa, mutta hyvänä puolena kylmästä säästä oli se, että hissijonot olivat päivän aikana lyhyet. Ilta kului sulkapalloa pelaten ja laskettelupäivän kohmeisia lihaksia lämmitellen.


Viimeiseen kokonaiseen lomapäivään kuului tennistä, hiihtoa ja kylpylää, jonka jälkeen illan huipensi illallinen O´Learys-ravintolassa.

O´Learysin juustohampurilainen
Koska meillä lääkiksessä ei varsinaista hiihtolomaa ole, tuli minun tämän lomani aikana myös opiskella itsenäisesti. Tämä onnistui kuitenkin varsin mukavasti urheiluaktiviteettien välissä ja varhain aamulla kun olen oppimisen suhteen tehokkaimmillani. Vaikka olen normaalisti ahkera luennoilla kävijä, jäi minulta tänä aikana joitakin näitä hyviä oppimistilanteita väliin. Poissaolo luennoilta vähän ensin harmittikin, mutta omatoiminen luentokalvojen lukeminen muistiinpanoja tehden ajaa onneksi lähes saman asian. Tutoristunnon aikaan olin laskettelemassa, ja kieltämättä silloinkin tuntui erikoiselta, vaikka olin poissaoloni lisätehtävällä korvannut sitä ennen.

Tutoristunto - tutorlaskettelu
Huolimatta siitä, että en ehtinyt Vuokatissa ihan kokonaista viikkoa viettämään, olen iloinen, että pystyin koulun puolesta järjestämään itselleni tällaisen mukavan irtioton arjesta. Kiitos Holiday Club Katinkulta jälleen yhdestä onnistuneesta hiihtolomasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti