keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

My day (28.3.2018)

Hyökkäys ja puolustus-jakso lähenee loppuaan ja halusinkin vielä päästä toteuttamaan minun päiväni-tyyppisen postauksen, joista aikaisempi (viime marraskuussa) osoittautui lukijamäärältään varsin suosituiksi. Kyseessä on tällä kertaa tavanomainen keväinen opiskelupäivä lääkiksessä toisen vuosikurssin opiskelijana, jolle LK-arvonimen saavuttaminen lähestyy päivä päivältä!

Kohta saa huilata
Klo 7.14 herään, nousen sängystä ja aamuaskareiden jälkeen pukeudun kouluvaatteisiini. Koska päivällä on tulossa tutoristunto, kertaan laatimani muistiinpanot kuten lähes jokaisena muunakin tutorpäivänä. Tämän päivän aiheena on syöpää aiheuttavat sekä siltä suojaavat tekijät. En oikein tykkää lukea muistiinpanoja suoraan läppärin ruudulta, sillä minusta antoisampaa on selittää ne omin sanoin muulle ryhmälle. Nippelitiedot tosin voi tarvittaessa tarkistaa koneelta ja sellaiset yksittäiset asiat, joita ei juuri sillä hetkellä satu muistamaan.

Klo 7.48 syön aamupalaa ja selaan samalla sosiaalista mediaa. Ruokailun jälkeen ehdin vielä vilkaisemaan luentokalvoja ennen lähtöä. Kun kasvainpatologiaa on kerrattu luentojen pohjalta noin vartin verran, lähden ajamaan koulua kohti Radio Suomipopin Aamulypsy taustalla soiden.


Klo 8.39 saavun koululle hyvissä ajoin ennen aamun ryhmätyötä, joka käsittelee vastaanottotilanteen vuorovaikutuksen arviointia. Ryhmätyön tehtävänä oli jakaantua kahteen ryhmään ja katsoa annettu video lääkärin vastaanotolta. Samalla tuli tehdä havaintoja vuorovaikutuksen positiivisista ja negatiivisista seikoista sekä pohtia kuinka vuorovaikutusta voisi kehittää. Toimin omassa ryhmässäni kirjurina ja esittelin havaintomme molemmille ryhmille. Yhteisessä keskustelussa heräsi ajatuksia mm. katsekontaktin, empatian, puhumaan rohkaisemisen sekä kuuntelun roolista lääkärin vuorovaikutuskeinoina. Pelkästään lääkärin tietotaidon merkitys ei todellakaan riitä luottamuksellisen potilassuhteen luomiseksi, vaan potilas kokee myös tarpeen aina tulla kuulluksi.

Klo 11.05 vuorovaikutustaitojen arviointi-ryhmätyö päättyy ja pääsen palauttamaan temppukortin jakson viimeisen ryhmätyön suorittamisen vuoksi. Varmistettuani ensin huolellisesti, että kaikkien 13:n ryhmätyön kohdalla on kuittaus, tiputan temppukortin suorituslaatikkoon ja suuntaan tutorryhmäläisteni kanssa lounaalle.

Sinne meni
Klo 11.32 suuntaan kirjastoon opiskelemaan ja valmistelemaan tätä postausta. Lukemisen ohella selviää, että ainejärjestömme TLK:n lehti eli Flatus on ilmestynyt Kandikselle uutena painoksena. Houkutus Flatuksen lukemiselle oli niin kova, että se ajoi minutkin selailemaan lehteä opiskelun välissä. Flatus sisältää juttuja TLK:n ajankohtaisista tapahtumista, juoruja, päästöjä, haastatteluja ja paljon muuta hauskaa luettavaa.

Lueskelua kirjaston lempinojatuoleissa
Klo 14.15 alkaa luento syöpätautien esiintyvyydestä ja ennusteesta. Luennon alhaisesta osallistumisprosentista huolimatta epidemiologinen luento antoi tietoa syövän ilmaantuvuudesta ja elossaoloajoista. Heti luennon perään alkaa tutoristunto, joka koostuu tällä kertaa vain purusta eli oppimistavoitteiden yhteisestä läpikäymisestä. Uutta "keissiä" emme enää avaa, koska tämä oli jakson viimeinen (16.) tutoristunto.

Klo 15.21 ei kenelläkään löydy tutortapaukseen liittyen enää lisättävää, joten puheenjohtajamme päättää istunnon. Suoriudumme istunnosta ennätysajassa, mutta olemme silti tyytyväisiä esille tuomiimme tietoihin. Ennen kotiinlähtöä jäämme vielä vähäksi aikaa rupattelemaan pääsiäislomasuunnitelmista. Itselläni alkaa huomenna kolmen päivän työputki, mutta menen aina mielelläni töihin vaihtelun vuoksi.

Hiljainen Arvon ruokala
Klo 15.47 tulen kotiin ja otan hetkeksi esille luentokalvot ja One Notella tehdyt muistiinpanot. Usein menen suoraan koulusta Pirkkahallille treenaamaan, mutta tänään pidän lepopäivän tavallista pidemmän koulupäivän vuoksi.

Klo 17.23 keskittymiskyky ei ole enää lukemiseen parhaimmillaan, joten päätän laittaa koulujutut syrjään tältä päivältä. Lepopäivisin annan jalkojen levätä, mutta tukiliikkeitä kuten vatsalihasharjoitteita voi harjoitusohjelmaan vapaasti lisätä. Asetunkin hetken mielijohteesta matolle ja nostan jalat 90 asteen kulmaan tukea vasten. Tässä asennossa ylävartaloa ei tarvitse nostaa ihan pystyasentoon asti kuten istumaan nousuissa ja liike on silti tehokas. Teen 3 x 20 sarjan, jonka jälkeen pysyttelen minuutin hoover-asennossa.

Klo 18.03 kokkaan broilerpastaa, jonne lisään mustatorvisieniä. Ruokailun jälkeen alan katsella television ohjelmatarjontaa ja lisäillä kuvia tähän postaukseen.


Klo 21.30 syön vielä iltapalaa, käyn suihkussa ja valmistelen itseäni yöpuulle. Pääsiäisloman alkaminen ei juuri vaikuta rutiineihini, mutta on mukavaa hetkeksi irrottautua ennen kevään opiskeluiden loppukiriä. Kevät on siitä mukavaa aikaa, että päivät alkavat olla pitkään valoisia ja paljon mukavia tapahtumia on vielä edessä.

Mukavaa pääsiäisen aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti